Herhaalde miskramen

Zoals jullie hier hebben kunnen lezen, heb ik in oktober een Missed Abortion gehad. Dat is een miskraam die door het lichaam niet wordt opgeruimd. Een erg verdrietige tijd, maar Dennis en ik waren tegelijkertijd evengoed erg positief: het is 1x gelukt, dan lukt het vast nog wel een keer. En dan gaat het gewoon goed! Helaas bleek dit niet het geval te zijn..

De tweede miskraam

In maart raakte ik weer zwanger. Ik dacht het al te merken aan mijn lichaam en tegen beter weten in deed ik een paar dagen te vroeg een zwangerschapstest. Er verscheen een héél licht streepje. In het juiste licht moest ik goed kijken, maar hij stond er echt! Ik was weer zwanger! In de dagen daarna deed ik om de dag een zwangerschapstest om te zien of het streepje donkerder zou worden. Want dat zou eigenlijk wel moeten: het zwangerschapshormoon HcG verdubbelt elke 48-72 uur bij een gezonde zwangerschap. Helaas bleven de streepjes erg licht, al zat er wel een kleine stijging in. Ergens in de 5e week diende de miskraam zich in alle hevigheid aan. Het was erg naar, maar deze keer viel de klap wel mee. Het was zo pril, dit was gewoon domme pech. Toch?

De derde miskraam

Na de controle bij de verloskundige mochten we er weer voor gaan. De baarmoeder was schoon en een nieuwe cyclus was al mooi op gang gekomen. Precies 5 weken na de miskraam, had ik opnieuw een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Weer een licht streepje, al was hij wel duidelijker dan die van de maand daarvoor. Ik was dolgelukkig. Wat bijzonder, direct na de miskraam was ik gewoon weer zwanger! Nu ging het zéker goed, dat wist ik gewoon. Ik had veel meer symptomen en kom op zeg, meteen na de vorige miskraam kon het toch niet nóg een keer mis gaan? We zouden rond de kerst papa en mama worden! Ik had al hele leuke ideetjes hoe we het de mensen in onze omgeving konden gaan vertellen.

De dagen die daarop volgden, deed ik weer om de dag een nieuwe zwangerschapstest. Ik wilde gewoon zeker weten dat het streepje donkerder werd. Maar helaas.. dat werd het niet. Net als in de maand daarvoor, kreeg ik in de 5e zwangerschapsweek een miskraam. Het verloop was bijna hetzelfde, alleen was de klap erg heftig. Ik denk doordat ik er zo van overtuigd was dat het die keer wel goed zou gaan. Maar helaas. Ik was de wanhoop nabij.

Bloedonderzoeken

We gingen weer naar de verloskundige toe ter controle en daar werd ik een klein beetje gerust gesteld. We hebben nu sowieso een verhoogd risico op nieuwe miskramen, maar er is evengoed een vele grotere kans dat het goed zal gaan bij een volgende zwangerschap. Dit stelde me wel gerust.

We kregen informatie over eventuele onderzoeken die we konden laten doen en er werd een afspraak gemaakt bij een gynaecoloog die een paar dagen later plaats vond. We besloten dat we twee soorten bloedonderzoek zouden laten doen. Het eerste onderzoek is het chromosomen-onderzoek bij Dennis en bij mij. Daarmee kunnen er bepaalde translocaties in de chromosomen uitgesloten worden. Daarnaast krijg ik nog een ander bloedonderzoek waarbij ze controleren op o.a. hormonen, stolling en schildklier. Dit onderzoek moet echter plaatsvinden tijdens mijn eerstvolgende normale menstruatie, omdat mijn lichaam dan volledig ontzwangerd moet zijn.

Spannende tijd

We gaan nu dus door een spannende tijd. Zal er iets uit de onderzoeken komen? Zo ja, dan is dat aan de ene kant fijn omdat er dan misschien iets aan gedaan kan worden. Zo nee, dan is dat ergens ook fijn omdat er dan niets mis is. Er zit niets anders op dan afwachten, en hopen op het beste.

One thought to “Herhaalde miskramen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

dead.gif cute.gif doh.gif angry.gif mad.gif blinkhearts.gif wink.gif side.gif huh.gif yes.gif nod2.gif nod.gif yay.gif tired.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wave.gif cool.gif star.gif blink.gif shit.gif sexy.gif confused.gif spinning.gif news.gif omg.gif nope.gif no.gif 2inlove.gif lol.gif kiss.gif idea.gif hmm2.gif hiya.gif hey.gif inlove.gif heart.gif eww.gif duh.gif doh2.gif silly.gif coolwink.gif boo.gif blush.gif ahh.gif angel.gif tongue.gif grin.gif questionmark.gif side2.gif blank.gif smile.gif sad.gif sadnope.gif exclam.gif shocked.gif upsidedown.gif 

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.