Gehaakt: Mushroom Blanket

2011-10-24_MarioDeken03
Een paar maanden geleden zag ik op een van de blogs die ik volg (deze) een geweldige deken die ze zelf heeft gehaakt. 631 granny squares! Ik vond hem zo gaaf, dat ik besloot om meteen ermee te beginnen en mijn andere project op pauze te zetten. Het gaat namelijk om een deken, een granny square deken van de mushroom uit Super Mario!! Hoe gaaf is dat?!

2011-10-24_MarioDeken01
Net als jullie allemaal was ik in de tijd van nintendo fan van de spelletjes van Super Mario. Dus toen ik deze deken zag, MOEST ik hem gewoon maken! Ik bedoel, hij is heel makkelijk te maken en het eindresultaat is echt zo gaaf! Ook valt de hoeveelheid werk heel erg mee. Okay, je moet 361 granny squares maken en okay, die moeten ook nog aan elkaar vast worden gemaakt. Maar deze squares bestaan maar uit 1 kleur en als je deze methode gebruikt om de squares aan elkaar te maken, hoef je echt maar weinig draadjes in te stoppen!

2011-10-24_MarioDeken05
Ik begon vol goede moed de kleine squares te haken. Gelukkig had ik vrijwel alle kleuren op voorraad en daardoor had ik de squares redelijk snel klaar. Daarna was het even puzzelen om de squares in de juiste volgorde aan elkaar vast te maken. Hier heb ik eigenlijk een fout gemaakt want ik maakte ze met de ‘slechte’ kant aan elkaar vast, hierdoor is de deken nu in spiegelbeeld. Maar ach, bij zo’n plaatje maakt dat eigenlijk niets uit. Toch? Het aan elkaar haken van de squares was uiteindelijk het meeste werk. Ik haakte de meeste losse draadjes van de squares mee, zodat ze niet meer ingestopt hoefde te worden. Dus uiteindelijk kon ik alle draadjes gewoon afknippen en toen was de deken klaar!

2011-10-24_MarioDeken04
Hij is wel gaaf geworden, he?

21 thoughts to “Gehaakt: Mushroom Blanket”

  1. Hallo kathy,

    SUPER GAAF.. Ik ben er door geinspireerd en ga er ook een maken niet met een paddestoel maar een vlinder:D hoop dat hij net zo mooi wordt als de jouwe.

    Willeke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

dead.gif cute.gif doh.gif angry.gif mad.gif blinkhearts.gif wink.gif side.gif huh.gif yes.gif nod2.gif nod.gif yay.gif tired.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wave.gif cool.gif star.gif blink.gif shit.gif sexy.gif confused.gif spinning.gif news.gif omg.gif nope.gif no.gif 2inlove.gif lol.gif kiss.gif idea.gif hmm2.gif hiya.gif hey.gif inlove.gif heart.gif eww.gif duh.gif doh2.gif silly.gif coolwink.gif boo.gif blush.gif ahh.gif angel.gif tongue.gif grin.gif questionmark.gif side2.gif blank.gif smile.gif sad.gif sadnope.gif exclam.gif shocked.gif upsidedown.gif 

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.