Doel 027 – Laat je ogen opmeten..

20111125_Bril_00

Al weken lang had ik er last van: hoofdpijn. Nadat ik bij de huisarts was geweest vanwege mijn migraine-aanval in april, begon ik een soort van ‘hoofdpijn-dagboek’ bij te houden. Ik kwam erachter dat ik verschillende soorten hoofdpijn heb. Naast de normale menstruatie-hoofdpijn, heb ik soms ook last van spanningshoofdpijn wat een enkele keer dus uitgroeit tot migraine. Deze soorten hoofdpijn kan ik nu dus herkennen, alleen de constante hoofdpijn niet. De dagelijkse hoofdpijn waar ik ondertussen aan gewend was geraakt maar wat me wel mateloos irriteerde en waardoor ik elke dag ontzettend moe werd.

Op een bepaalde vrijdag was het weer eens zo ver en toen zei Dennis tegen mij dat ik mijn ogen nog maar eens op moest laten meten. Twee jaar geleden had ik dat al eens laten doen bij de Pearl. Alleen hebben ze me daar zonder echt goed te kijken meteen weer weg gestuurd met de mededeling dat mijn ogen perfect waren. Maar goed, de volgende dag liepen we samen de opticien binnen en mijn ogen werden opgemeten. Ik had maar een hele lichte minsterkte, -0,5. Hiervoor zou ik dus eigenlijk geen bril hoeven te dragen. Maar dat was niet alles. Uit deze meting is gebleken dat ik een kleine afwijking in mijn ogen heb. Het beeld wat op mijn rechter-oog valt, komt net iets lager op mijn netvlies dan het beeld van mijn linker-oog. Hierdoor moet ik mijn ogen continu onder spanning zetten om dit recht te trekken. Dit verklaart dus de hoofdpijn!

Dus toen gingen we een bril uitzoeken en geloof me, dat viel niet mee! Ik liep al binnen met de gedachten: “Een bril staat me helemaal niet”! Ik kreeg verschillende soorten monturen opgezet en in de eerste instantie wilde ik voor een dun, klein en onopvallend montuur gaan. Toen kreeg ik een groter en donkerder montuur in mijn handen geduwd. Mijn eerste gedachte was: No Way! Maar toen ik hem op zette, was iedereen in de winkel enthousiast. Ja iedereen in de winkel want andere klanten gingen zich er ook mee bemoeien, wat overigens erg leuk was haha! Ik twijfelde echt heel erg tussen twee monturen, een dun en onopvallend montuur en dan donkere opvallende montuur. Kelly was helaas een dagje weg en kon me niet helpen. Gelukkig kon ik wat fotootjes doorsturen zodat ze toch haar mening kon geven en uiteindelijk is het toch dat donkere, opvallende montuur geworden. En echt waar: ik ben er ontzettend blij mee!

20111125_Bril_01

De eerste week heb ik me trouwens heel erg geërgerd op de bril. Mijn ogen moesten wennen, ik had nog steeds hoofdpijn en die stomme randen van de bril zaten me in de weg! Om nog maar te zwijgen over die irritante plekken op de bril die er om de haverklap op kwamen te zitten. Pff.. Maar gelukkig ging het die week daarna al stukken beter. Ik had vaker momenten dat ik dacht: “Hey dat is waar ook, ik heb een bril op”! Nu ben ik er eigenlijk al helemaal aan gewend. En de hoofdpijn? Ja, die is weg!

5 thoughts to “Doel 027 – Laat je ogen opmeten..”

 1. Wat staat hij je leuk!!! :yep

  Ik heb ook een bril, al jaren, maar ook altijd voor een “zo-min-mogelijk-opvallen” modelletje (montuur-loos) gekozen. Ik wil de volgende keer toch ook eens een wat meer sprekend model proberen, ben beniewd of mij dat uberhaupt wel staat.

  Ben je inmiddels helemaal aan je bril gewend?

 2. Bril staat je hartstikke goed! Ik merk sinds ongeveer twee weken dat ik automatisch naar het computerscherm buig omdat ik het niet meer zo goed kan zien. Ook steeds vaker last van hoofdpijn. Moet binnenkort ook maar eens naar de opticien xD

 3. Hij staat je hartstikke goed!
  Ik heb zelf ook een bril, een groot montuur met kleurtjes waarvan ik echt nooit gedacht had dat hij mij zou staan. Ik draag mijn bril niet altijd, maar wel bij het auto rijden, lange dagen, donkere dagen en wanneer ik moe ben.

  Wel super dat je het effect al merkt. Ik moest bij mijn eerste bril ook zo ontzettend wennen. Mijn neus ging er pijn van doen. xD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

dead.gif cute.gif doh.gif angry.gif mad.gif blinkhearts.gif wink.gif side.gif huh.gif yes.gif nod2.gif nod.gif yay.gif tired.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wave.gif cool.gif star.gif blink.gif shit.gif sexy.gif confused.gif spinning.gif news.gif omg.gif nope.gif no.gif 2inlove.gif lol.gif kiss.gif idea.gif hmm2.gif hiya.gif hey.gif inlove.gif heart.gif eww.gif duh.gif doh2.gif silly.gif coolwink.gif boo.gif blush.gif ahh.gif angel.gif tongue.gif grin.gif questionmark.gif side2.gif blank.gif smile.gif sad.gif sadnope.gif exclam.gif shocked.gif upsidedown.gif 

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.